«Παιδιόθεν καί εξ απαλών ονύχων,ού μην αλλά καί πατρόθεν καί από πάππου καί των άλλων προγόνων,την Αλβανίαν εμάθομεν να θεωρούμε επαρχία ελληνικήν...τούς δε Αλβανούς Έλληνας γνησιωτάτους καί ελληνικωτάτους»(Λουκάς Μπέλλος)
«Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870)
«Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης)
«...Οί Έλληνες είνε Αλβανοί καί οί Αλβανοί είνε Έλληνες»(Βλάσης Γαβριηλίδης,ιδρυτής καί διευθυντής της εφημερίδος «Ακρόπολις»,1883)
«Όπου υπήρχον Αλβανοί άποικοι,έμειναν καί ζώσι σήμερον άθικτοι,αμόλυντοι,αδελφοί Έλληνες πάντες,υπερήφανοι διά τούτο..»(Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλος)
«Ευγνωμοσύνης καθήκον,πολιτισμού υποχρέωσις ήτο,οί νεώτεροι Έλληνες ελευθερωθέντες τού τυρρανικού ζυγού καί ανεξάρτητον έθνος αποτελέσαντες να στρέψωσιν το βλέμμα των περί τα περί εαυτούς ομογενή φύλα καί τον εκπολιτισμόν τούτων,αν όχι την απελευθέρωσιν,μία των κυρίων ενασχολιών των να έχωσιν.Εκείνο δε, πέριξ τού οποίου πάσα μέριμνα Κυβερνητική καί ιδιωτική έπρεπε να περιστραφεί,είναι η Αλβανία,ο ιπποτικός εκείνος τόπος όστις διά των ανδρείων τέκνων του,τα μάλα συνετέλεσεν είς την απελευθέρωσιν τού τμήματος τούτου της Ελλάδος..»(Κων/νος Χ.Βάμβας)
«Επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες καί ποιμένες λαοί,παρ' οίς ανευρίσκονται Ομηρικά έθη καί ήθη καί έθιμα.Εν τη Αλβανία πολλαί σκηναί της Ιλιάδος καί της Οδυσσείας αλλά καί της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι»(ελληνική εφημερίς της Ρουμανίας «Δεκέβαλος» 1874,αρ.2 καί 7)

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Θρίλερ κατασκόπων και εμπόρων με επίκεντρο την Κύπρο

ΠΟΛΙΤΗΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ κατασκόπων και εμπόρων με επίκεντρο την Κύπρο

Ρωσικά πυρηνικά μέσω Κύπρου στο Ιράν


της Σοφίας Θεοδοσίου

Ο Σάρφραζ Χάιντερ (Sarfraz Haider) σκοτώθηκε όταν το τετράτροχο μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαινε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, χτύπησε σε ένα τοίχο, τον Ιανουάριο του 2004, στην Κύπρο.
Το περίεργο, αλλά φαινομενικά μη ύποπτο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή του Αυστραλού επιχειρηματία, αντιμετωπίστηκε σχεδόν επιπόλαια από την τοπική αστυνομία. Για την οικογένεια του Haider εντούτοις, αυτό ήταν το αποκορύφωμα μιας περίεργης υπόθεσης, αντάξιας ενός κατασκοπευτικού θρίλερ. Σύμφωνα με την πλοκή του, ένας αριθμός πυρηνικών πυραύλων κλάπηκε από τους Ρώσους και πωλήθηκε στο Ιράν για 63 εκατομμύρια δολάρια.
Ο μεγαλύτερος γιος του Χάιντερ, Σαμ, αποκάλυψε την ιστορία της μυστηριώδους ζωής του πατέρα του στην αυστραλιανή εφημερίδα Sunday Herald Sun, αφού ξόδεψε τέσσερα χρόνια και χιλιάδες δολάρια προσπαθώντας να φτάσει στην αλήθεια. Σκοπεύει μάλιστα να εκδώσει βιβλίο με τις περιπέτειες του πατέρα του.
Ο Σαμ έχει μαζέψει τις λεπτομέρειες της ζωής του πατέρα του, καθώς και συμφωνίες από τα αρχεία της εταιρείας και λογαριασμούς των συνεργατών της επιχείρησης. Η έρευνα της αυστραλιανής εφημερίδας επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες πολλών ισχυρισμών του. «Μου φαίνεται εκπληκτικό, αλλά ο μπαμπάς μου ήταν ένας έμπορος όπλων που έκανε τζίρο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Σαμ αυτή τη βδομάδα. «Ήταν κοντά σε μερικά πολύ επικίνδυνα άτομα και έζησε μια απίστευτη και γεμάτη ρίσκα ζωή. Στο τέλος όμως πιστεύω ότι η ζωή που έκανε τον ξεπέρασε. Οι μυστικές συμφωνίες και οι ίντριγκες τον σκότωσαν...».

<+SU_Mesotitlos/>Έμπορος όπλων διεθνούς... φήμης

Ο Σάρφραζ Χάιντερ, Αυστραλός υπήκοος Αφγανο-Ιρανικής καταγωγής, έζησε στην Καμπέρα και το Σίδνεϋ για σχεδόν δύο δεκαετίες προτού εγκαταλείψει την οικογένειά του και μετακομίσει στο Λονδίνο αρχικά, και το 2000 στην Κύπρο. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους έμπορους όπλων παγκοσμίως, ο οποίος μάλιστα λέγεται ότι διετέλεσε μεσάζοντας συμφωνιών αξίας πέραν των 10 δις δολαρίων. Το κωδικό του όνομα ήταν «Dex».
Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας στα δορυφορικά της κράτη είτε «ξηλώθηκε» και στάλθηκε πίσω στη Ρωσία, είτε καταστράφηκε. Ένα μέρος όμως του οπλοστασίου αυτού εξαφανίστηκε το 2001 από την Ουκρανία.
Περίπου 20 πυρηνοκίνητοι πύραυλοι Kh-55 (Κρουζ) βεληνεκούς 3.000 χιλιομέτρων, καθώς και 4 πυρηνικές κεφαλές 200 χιλιοτόνων, κλάπηκαν από μια μυστηριώδη ομάδα Ρώσων και Ουκρανών πρώην αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς και αξιωματικών του στρατού. Το τι απέγιναν αυτά τα όπλα είναι αντικείμενο διεθνών συζητήσεων και έντονης πιθανολογίας.

<+SU_Mesotitlos/>Σε Κίνα και Ιράν τα ρωσικά όπλα

Μια εκδοχή των γεγονότων, που υποστηρίζεται από έγγραφα του Ουκρανικού κοινοβουλίου αλλά και από έρευνες της οικογένειας του Χάιντερ, είναι ότι τα όπλα αυτά κατέληξαν στο Ιράν και την Κίνα. Επιστολές γραμμένες από τον Hryhoriy Omelchenko, πρώην συνταγματάρχη των μυστικών υπηρεσιών του Ουκρανού προέδρου Viktor Yushchenko, δίνει λεπτομέρειες γιΆ αυτή τη συμφωνία εμπορίας όπλων. Η επιστολή επιβεβαιώνει επίσης ότι ο Χάιντερ, 53 ετών, ήταν ύποπτος για συμμετοχή στο κύκλωμα εμπορίας όπλων που πούλησε τους πυραύλους στο Ιράν και την Κίνα.
Παράλληλα, η επιστολή αποκαλύπτει ότι το κύκλωμα χρησιμοποίησε πλαστό συμβόλαιο και πλαστό πιστοποιητικό τελικού χρήστη, με τον δημοσίου συμφέροντος έμπορο όπλων της Ρωσίας και με την εταιρεία Ukrspetseksport (τον μεσάζοντα στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων από την Ουκρανία), ώστε να αποκρύψουν την πώληση των όπλων που είχαν επισήμως καταγραφεί ως καταστρεμμένα.

<+SU_Mesotitlos/>Η Far West

Ενώ βρισκόταν σε διένεξη με τους δικηγόρους και τους τοπικούς αξιωματούχους για την πατρική του περιουσία στην Κύπρο, ένας άντρας επΆ ονόματι Ρούσλαν Σάιντοβ (Ruslan Saidov), επικοινώνησε με τον Σαμ Χάιντερ, και ισχυρίστηκε ότι ήταν φίλος και επαγγελματικός συνεργάτης με τον πατέρα του, Σάρφραζ Χάιντερ.
«Ο Σάιντοβ μού είπε όλη την ιστορία», δήλωσε ο Σαμ, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών. «Μου είπε ότι εγκέφαλος της κλοπής των βλημάτων ήταν οι συνέταιροι μιας μυστικής και στρατιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας με την επονομασία Far West Ltd.» Και συνεχίζει:
«Μου είπε ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε επειδή οι άνθρωποι της Far West και οι Ιρανοί εταίροι τους φοβόντουσαν ότι οι Αμερικανοί θα τον απήγαγαν και θα τον ανάγκαζαν να ομολογήσει για τους πυραύλους. Φοβόντουσαν ότι ήξερε πάρα πολλές πληροφορίες για τις συναλλαγές τους, και γνώριζε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον».
Οι συνεργάτες της Far West, όλοι πρώην αξιωματούχοι των ρωσικών και ουκρανικών μυστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, είχαν στενές επαφές με στρατιωτικές προσωπικότητες και μαφιόζικες συμμορίες εντός της Ρωσίας και των πρώην δορυφόρων της. Εξαφάνισαν τους πυραύλους εκτός Ουκρανίας και τους μετέφεραν με πλοίο στην Κύπρο, υπό την προστασία μιας εταιρείας επΆ ονόματι SH Heritage Holding - ιδιοκτήτης και αποκλειστικός διευθυντής της οποίας ήταν ο Σάρφραζ Χάινταρ.
Τα βλήματα συσκευάστηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως «μέρη τουρμπίνας» που προορίζονταν για τη βιομηχανία πετρελαίου του Ιράν. Έξι από τους πυραύλους και δύο κεφαλές φέρονται ότι εστάλησαν στο Ιράν με τη συγκατάθεση των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών. 'Αλλοι έξι πύραυλοι και άλλες δύο πυρηνικές κεφαλές απεστάλησαν στην Κίνα. Με τις εν λόγω συμφωνίες λέγεται ότι διακινήθηκαν περισσότερα από 126 εκατομμύρια δολάρια...

<+SU_Mesotitlos/>Τέσσερις νεκροί, ένας εξαφανισθείς

Ο Σάιντοβ παρουσιάστηκε στον Σαμ Χάιντερ ως ένας εκ των εταίρων της Far West. 'Αλλος ένας εταίρος, ο Όλεγκ Όρλοβ, συνελήφθη στην Τσεχία το 2005 με την κατηγορία της κλοπής πυραύλων. Εκδόθηκε στην Ουκρανία, αλλά πέθανε στην φυλακή έπειτα από αποκεφαλισμό. Ένας τρίτος εταίρος, ο Βλαντιμίρ Φίλιν, εξαφανίστηκε...
Έξι άντρες κατηγορήθηκαν τελικώς για την εμπορία πυραύλων. Μεταξύ αυτών και ο Ουκρανός επιχειρηματίας Σεργκέι Πέτροφ, πρώην εταίρος της Far West, ο οποίος ομολόγησε στις γερμανικές αρχές άλλες παράνομες αγοραπωλησίες όπλων.
Ισχυρίστηκε ότι η Far West διεξήγε λαθρεμπόριο κινητών πυραύλων εδάφους-αέρος με τους αντάρτες των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), με αντάλλαγμα 600 κιλά κοκαΐνης.
Παράλληλα, κατηγόρησε την Far West ότι προμήθευε όπλα (συμπεριλαμβανομένων όλμων, επιθετικών τυφεκίων και πολεμοφοδίων) σε εθνικιστές Αλβανούς κατά τη διάρκεια της εσωτερικής διαμάχης στη «Μακεδονία», καθώς και σε Παλαιστινίους που επιτίθεντο σε ισραηλινούς στόχους.
Αργότερα ο Πέτροφ ανατινάχθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, περίπου την ίδια περίοδο που σκοτώθηκε και ο Χάιντερ. Ένα άλλο μέλος της συμμορίας, ο Βαλερί Μάλεβ, ο οποίος είχε ως έδρα το Κίεβο, πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες το 2002.

<+SU_Mesotitlos/>«Εξαφανίστηκε» η περιουσία στην Κύπρο
Ο Σαμ Χάιντερ ισχυρίζεται ότι η περιουσία που έφτιαξε ο πατέρας του πωλώντας όπλα έχει κατά μεγάλο μέρος της εξαφανιστεί. Και κατηγορεί τους επαγγελματικούς συνεργάτες του Χάιντερ, καθώς και ντόπιους δικηγόρους και αξιωματούχους στην Κύπρο. «Έχουν όλα τα χρήματα εξαφανιστεί, και κανείς δε μπορεί να μας πει πού έχουν πάει», δήλωσε. «Όταν πήγαμε στην Κύπρο για να διαπιστώσουμε τι είχε συμβεί, συναντήσαμε έναν απροσπέλαστο τοίχο».
Γύρω στα 12,6 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από τους λογαριασμούς του Χάιντερ, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες για την τύχη των περιουσιών του στην Κύπρο, ισχυρίστηκε ο Σαμ. Στην καρδιά του μυστηρίου φαίνεται ότι βρίσκεται η ερωμένη του Χάιντερ και η οικογένειά της, η οποία φέρεται να συνδέεται με τη ρώσικη μαφία.
Ο Σαμ αποκάλυψε επίσης ότι η τυχαία ανακάλυψη μιας φορητής συσκευής αποθήκευσης δεδομένων (memory stick) κρυμμένης μέσα στο στρώμα του πατέρα του ήταν η πρώτη ένδειξη για το βαθμό και τη σοβαρότητα της εμπορίας όπλων. «Δε μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Βρήκαμε αυτό το USB stick, στο οποίο βρίσκονταν αποθηκευμένα ένα σωρό αρχεία από τις αγοραπωλησίες και τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές», δήλωσε ο Σαμ.

<+SU_Mesotitlos/>Η νεκροψία δείχνει δολοφονία
Η οικογένεια ποτέ δε δέχτηκε το επίσημο πόρισμα που έκανε λόγο για «τυχαίο» θάνατο του Χάιντερ. Μια νεκροψία στη σορό του, διενεργηθείσα από τον αδερφό του, δρ Τέντο Χάιντερ, από το Batlow της New South Wales στην Αυστραλία, επέτεινε τις υποψίες τους.
Η αυτοψία του δρος Τέντο Χάιντερ έδειξε σπάσιμο του λαιμού και της αορτής, καθώς και σημάδια πάλης. «Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, επιζητούμε δικαιοσύνη», είπε ο Σαμ. «Αυτή η ιστορία πρέπει να λεχθεί. Πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός, και ο κόσμος πρέπει να μάθει τι συμβαίνει με τις αγοραπωλησίες όπλων», συνέχισε. «Πιστεύουμε ότι έχει υπάρξει συγκάλυψη. Πιστεύουμε ακόμη ότι κάποιοι χρηματίστηκαν. Ο θάνατος του πατέρα μου και τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν χρήζουν της κατάλληλης έρευνας».
Όπως δήλωσε ο Σαμ, έχει πληροφορίες ότι ο πατέρας του διατηρούσε στενές σχέσεις με τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες, ότι υπήρξε ο μεσάζων ώστε να αποκτήσουν οι Ιρανοί πυρηνικά μυστικά από τον Πακιστανό ατομικό μηχανικό A.Q. Khan, και ότι τα έτη 1986-87 επέβλεπε τις αποστολές ειδικού στρατιωτικού εξοπλισμού και τεχνικής επιμόρφωσης από τη Ρωσία στο Ιράν.
«Η πώληση των πυραύλων, η εμπλοκή της Far West και οι διασυνδέσεις με το συνδικάτο AQ Khan στο Πακιστάν, πιστεύω ότι οδήγησαν στη δολοφονία του πατέρα μου».

<+SU_Mesotitlos/>«Αναξιόπιστα» συμπεράσματα
Μετά το θάνατο του αδελφού του, ο δρ Χάιντερ ζήτησε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, καθώς και από τον γενικό εισαγγελέα Φίλιπ Ρούντοκ, να παρέμβουν.
Η Αυστραλιανή Οργάνωση Πληροφοριών Ασφαλείας διατηρεί ένα φάκελο για την υπόθεση, ενώ η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία μαζί με την Ιντερπόλ διεξήγαγαν έρευνες στην Κύπρο.
Σύμφωνα ωστόσο με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), τα αποτελέσματα «δεν οδήγησαν σε πειστικά αποτελέσματα».

Πηγές:
1. Αρθρο της Laurie Nowell, 7 Ιουνίου 2009 στην Herald Sun Australia
2. http://www.abovetopsecret.com/forum/thread187379/pg1. Ανάλυση του Douglas J. Hagmann, ιδρυτή και διευθυντή του Northeast Intelligence Network
3. http://www.ausairpower.net/Kh-55SM-Granat-2S.jpg&imgrefurl



Κωδικός άρθρου: 879234

ΠΟΛΙΤΗΣ - 21/06/2009, Σελίδα: 20

Ρωσικά πυρηνικά μέσω Κύπρου στο Ιράν - ΠΟΛΙΤΗΣ ONLINE

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Η Αρβανιτιά στο Μοριά

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες
http://openarchives.gr/view/412853

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας
http://invenio.lib.auth.gr/record/1887

ΜΠΕΣΑ

ΜΠΕΣΑ
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «ΜΠΕΣΑ»

Άρβανον

Άρβανον
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «Άρβανον»

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας
Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας Βόρειας-Δυτικής Αττικής(1992)

Arbërës-Arbanas

Μπεκτασήδες

Μπεκτασήδες
Βλέπε γιά Αλήπασα-Ρήγα Φεραίο

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
«Αρβανίτες καί Αλβανοί Μετανάστες:Διαπραγμάτευση της Συλλογικής Ταυτότητας σε μιά αγροτική κοινότητα τού Νομού Αργολίδας» της Αγγελικής Αθανασοπούλου.

Ήπειρος-Ιλλυρίς

Arnaoutes

Arnauten-Albanesen-Skipetaren-Arbanitai

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
Ιωάννης Μπαλάσκας:Ομοσπονδία Ελλάδας-Αλβανίας,σλαυική επιβουλή είς βάρος τού Ελληνισμού

Σούλι καί Σουλιώτες

Η ζωή των Αρβανιτών

Αρβανίτικο Μοιρολόϊ

Οί Αρβανίτες της Αττικής

Η συμβολή των Αρβανιτών

Μήτρος-Τρούκης

Αρβανίτικα θέματα

Arbanasi

Γάμος καί Γαμήλια Σύμβολα

Τhe Highland Lute

Τhe Highland Lute
The Albanian national epic

Αρβανίτες καί Έλληνες

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
Grec et Arnaute Ethnographique des peuples de la Russie 1862 (Pauli Gustav Theodore Hristianovich) , http://skif-tag.livejournal.com/682663.html , http://fotki.yandex.ru/users/humus777/album/284616 , http://old.rgo.ru/2011/01/drugogo-roda-lyudi-arnauty/

«Η εικόνα της Αλβανίας καί των Αλβανών στην Ελλάδα τού 19ου αιώνα» τού Ν.Γκίκα

Η μάχη στη Σελλασία

Η μάχη στη Σελλασία
Funerary mask with helmet Gold funerary mask with bronze 'Illyrian' helmet from the cemetery of Sindos, circa 520 BC, Thessaloniki, Archaeological Museum,http://www.macedonian-heritage.gr/HellenicMacedonia/en/img_B1217a.html

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
Κορυτσά,Πελασγοί καί Ιλλυριοί,Γκέγκες καί Δωριείς,Μακεδονία καί Ιλλυρο-Πελασγοί, Πελασγικές Θεότητες κτλπ.

Αλβανοί,αποσπάσματα από «Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους»

Έλληνες καί Αλβανοί της Κάτω Ιταλίας

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΡΒΑΝΟΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Αρβανίτες μουσουλμάνοι

Θεσσαλονίκη-Salonika

Албанец. 1829

The Spartan touch:albanian women who help their fighting men

Albanian Guard

Albanian Duel

Albania

Gegëria

Gegëria

Royal Albanian Gendarmerie

Αυλώνας-Vlorë(Λιαπουριά-Labëria)

Albanian wedding rejoicings

Gegëria

An old Albanian warrior(Greece)

Albanians firing at Turks in Istib

Albanians firing at Turks in Istib
Mάλλον θα εννοεί το γνωστό Ιστίμπεη.Albanians firing at Turks in Istib, in the Balkans. Illustration from French newspaper Le Petit Parisien. April 28, 1901

King Zog of Albania

King Zog of Albania
http://www.ebay.com/itm/King-Zog-of-Albania-w-sisters-in-traditional-native-costomes-1938-vintage-photo-/121387128131?pt=Art_Photo_Images&hash=item1c433c9543 , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9784.html

grecian and albanian costumes

The New King and Queen of Albania

Pogradec

A Prayer for Revenge

Albanians

A Rebel Chief from Albania

A Rebel Chief from Albania
THE SUN(1906)

Albanese mercenaries in a coffeeshop

Albanese mercenaries in a coffeeshop
A painting by Albert Franke

Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)

Alessio-Lezhë (Gegëria)

Albanians at the tomb of Scanderbeg(Lezhë)

Tosks with Ghegs

Tosks with Ghegs
Oldest and Quaintest of Balkan Peoples By M. Edith Durham

Albania

Albania
1939

A Game of Chess(Gegëria)

A Game of Chess(Gegëria)
ALBERT JOSEPH FRANKE (German,1860-1924) , https://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=38058&size=large , http://www.liveauctioneers.com/item/11365716_attributed-to-albert-joseph-franke-german-1860 , http://www.masterart.com/Albert-Joseph-Franke-1860-1924-Board-Players-PortalDefault.aspx?tabid=53&dealerID=279&objectID=601523

Albanians

Albanians
The photo collection of Paul Siebertz,Albania in 1909

Albanier

Albanier
1815,Fremde Länder und Völker,Wilmsen, Friedrich Philipp.

Albanians-Gegëria

Study of Three Albanian Arnavuts and a Woman in Albanian Costume

En Albanie

Albania,The Love-Letter

Southern Albania

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)
Edward Lear. http://oasis.lib.harvard.edu/oasis/deliver/~hou01475

Greek highland troops

Greece

Greece
Peoples Of All Nations Hammerton, J.A. Published by Educational Book Co., London, 1920 , http://www.abebooks.com/Peoples-Nations-Hammerton-J.A-Educational-Book/954598915/bd

Modern Greek Peasants

Greek funeral at Levadeia (Attica)

Greek funeral at Levadeia (Attica)
1894

Έλληνες ποιμένες-Greek sheperds

Chicago(1949)

Albanians(Australia)